Aktiviteter på Vegglifjell om vinteren

Vintersesongen er høysesong på Vegglifjell. Når fjellsidene er dekorert med hvitt pudder og kilometervis med nykjørte skispor ligger klare, da er fjellykken nær! Har du hytte på Vegglifjell er mulighetene nemlig mange, enten du foretrekker langrenn, slalåm, randonee eller kiting.

Når gradestokken kryper nedover og været blir kaldere, da koker det på Vegglifjell. Den kalde, fine tida er sesongen de fleste hytteeierne venter på – ikke uten grunn. Her gir vi deg noen tips til vintersportsaktiviteter som passer både med og uten barn – det er nemlig mye å finne på for hele familien når man har en hytte på Vegglifjell som utgangspunkt! 

Fra hytta på ski

Det er noe eget med å legge i vei på ski rett ut fra hytta. På Vegglifjell er skiløypene sjelden langt unna, og kjøper du hyttetomt i det nye hyttefeltet Høybulie, vil skisporet svinge seg elegant rett i nærheten. Men det er ikke bare langrenn som preger vinteren på fjellet her, også andre aktiviteter er populære:

  • Langrenn: Vintersportsaktivitet nummer én. Det kjøres opp rundt 90 km med preparerte langrennsløyper i god bredde. For mer informasjon om skispor og mulighetene for langrenn på Vegglifjell, se her
  • Slalåm: Ok, her må du trolig starte med en liten biltur, men veien fra hytta og opp til Vegglifjell Skisenter er kort. Her kan du skue utover fjellet og suse nedover de to nedfartene, enten du foretrekker alpin eller snowboard. 
  • Snøkiting: Kitesurfing/snøkiting er populært på Vegglifjell! Gode snøforhold og stabile vinder på høyfjellet, gjør sitt til at du ofte ser fargerike kiter suse av gårde her oppe. Det holdes også kurs i snøkiting gjennom vinteren. 
  • Stjernekikking: Stjernehimmelen på Vegglifjell er fantastisk! Her gjør vi vårt beste for å minimere lysforurensningen, slik at forholdene for stjernekikking skal være gode, spesielt på vinterstid. Les mer om stjernekikking på Vegglifjell her

« Sakte daler snøen, raskt våkner gleden »