Skiløyper Vegglifjell

Langrenn er vinteraktivitet nummer én for mange nordmenn. Derfor setter alle aktørene på Vegglifjell vår stolthet i å bidra til et fantastisk løypenett for deg som hytteeier! Her finner du rundt 90 km med preparerte skispor, som strekker seg over myrvann, gjennom småskog og opp mot snaufjellet. Spenn på deg skiene utenfor hyttedøra og legg i vei.

Førstemann ut i løypene! Fra hyttefeltet Høybulie er det kort vei til skiglede hele vinteren.
Førstemann ut i løypene! Fra hyttefeltet Høybulie er det kort vei til skiglede hele vinteren.

Vegglifjell kan tilby deg som er langrennsentusiast et variert og velpreparert løypenett på totalt 90 kilometer, gjennom lett kupert fjellskog og helt inn til Slepeskaret, porten til Hardangervidda. Disse flotte langrennssporene kommer i stand ved at grunneierne på Vegglifjell er pliktige til å betale 5 % av tomtesummen til Vegglifjell Friluftslag, som igjen skal sørge for at det er best mulig skiløyper på fjellet – noe de klarer med glans! Kjøper du dermed hyttetomt i ett av våre hyttefelt, vil veien være kort til flotte turer på ski vinteren gjennom. 

En hyggelig rast på skituren

Det er alltid fint å ha et mål med turen, og for mange her på Veggli er et stopp på Veggli Fjellstue et «must». Sitt ute i solveggen eller nyt en varmende kakao inne i hyggelige omgivelser. En del langrennsløpere velger også å parkere bilen her og ha dette som sitt startpunkt, for å variere skiturene ytterligere. 

« Et variert løypenett i fjellskog og på høyfjellet, på totalt 90 kilometer »

En skiløper med pulk går mot solnedgangen
I tillegg til 90 km med velpreparerte løyper, byr Vegglifjell også på fantastiske muligheter for skientusiaster som helst tråkker sine egne spor.

Hold deg oppdatert på skiløypene på Veggli:

  • Siste oppdaterte status om hvor det er oppkjørte løyper, og hvor tråkkemaskiner og snøscootere befinner seg på Vegglifjell, finner du på Skisporet. Vi anbefaler å laste ned appen til din telefon, så har du «tråkkemaskinen med deg i lomma».
  • I tillegg legges det ut beskjeder på Facebook-siden Vegglifjell om status på snøforhold og løyper, så følg gjerne denne.
  • Det er Vegglifjell Løypeteam AS som står for selve løypekjøringen.