Beliggenhet

Vegglifjell er en sørøstlig utløper av naturperlen Hardangervidda, og et av høyfjellsområdene som ligger nærmest det sentrale Østlandet. Her leves friluftslivet året rundt.

En enslig skiløper med rød jakke står med ryggen til og kikker ut over et snødekt fjellområde
I tillegg til 90 km med velpreparerte løyper, byr Vegglifjell også på fantastiske muligheter for skientusiaster som helst tråkker sine egne spor.

På Vegglifjell veksler naturlandskapet sømløst fra lett kupert fjellskog med myrer og småvann, til høyfjell med utsikt mot Gaustatoppen og innover Nordens største nasjonalpark. Vegglifjell strekker seg over kommunene Rollag, Nore og Uvdal samt Tinn, og er et nært fjellområde med utspring fra den vesle bygda Veggli. Her ved foten av fjellet får du tak i det mest nødvendige for ditt hytteopphold.

Vegglifjell i vinterdrakt

Om vinteren kan du nyte nær 90 km med prepararte skiløyper i et velutviklet løypenett til Søre Vegglifjell. Ønsker du å stå alpint, tilbyr Vegglifjell Skisenter to familievennlige nedfarter, ny t-krokheis og fantastisk utsikt fra toppstasjonen. I tillegg er Vegglifjell populært for actionfylt kiting, toppturer på variert nivå og spektakulær stjernetitting.

Vegglifjell i sommerskrud

Under sommerhalvåret finner du kilometervis med oppmerkede stier og sykkeltraseer med varierende vanskelighetsgrad, rett utenfor hyttedøren. Hobbyfiskerne får fangst i flere idylliske fjellvann og turgåerne kan dyppe seg i badekulpene. Veggli Vertshus har utleie av dresin til bruk på den nedlagte Numedalsbanen. I tillegg ligger Langedrag Naturpark omtrent en times kjøretur unna, det samme gjør det populære Rjukanbadet.

Slik kommer du til Vegglifjell

Fra Oslo og Vestfold-byene kjører du via Kongsberg og opp Numedal, langs fylkesvei 40 mot Geilo. Kjøretid ca. to timer. I Veggli sentrum kan du handle det mest nødvendige før du setter kursen opp på fjellet – velkommen!