Jaktterreng på Vegglifjell

Rypejakt er vel «folkejakta» i Norge, i tillegg har lirypejakt med hund blitt veldig populært. Spennende er det også! Skogsfugljakt er nemlig en krevende jaktform, da de er sky og mestere på å lure seg unna. Fjellområdene rundt Veggli byr på ulike muligheter for jakt på både staselige firbente og flyktig skogsfugl.

Er du blant dem som jakter nytt terreng og nye trofeer, har også områdene rundt Vegglifjell litt å by på.
Er du blant dem som jakter nytt terreng og nye trofeer, har også områdene rundt Vegglifjell litt å by på.

« Lirype, fjellrype, røy, tiur, rådyr, hjort, hare … »

… for ikke å glemme Skogens Konge, elgen. Hver høst møter man spente skogsfarere på jakt. Er du blant dem som jakter nytt terreng og nye trofeer, har også områdene rundt Vegglifjell litt å by på. Småviltjakt er imidlertid mye mer enn jakt på rype og skogsfugl. Visste du forresten at det skytes mer trost enn skogsfugl i Norge? 

På jakt i naturreservatet

I Tinn foregår det utbredt jakt på både småvilt og storvilt. På iNatur finner du oversikt over de ulike områdene og kan se hva som passer deg. Videre finner du spennende småviltjakt i fantastiske Trillemarka-Rollagsfjell naturreservat, hvor det er muligheter for å sikre seg både rype, hare og annet småvilt. Gode skogsfuglterreng er ofte rene barskog-områder. Det mange omtaler som «trollskog», er attraktiv skog for skogsfugljakt. Nettopp derfor er dette naturreservatet et ideelt jaktterreng. Ta kontakt med postmottak@rollag.kommune.no for nærmere opplysninger om dette trolske jaktområdet beliggende i «Nøkkens rike», mellom de to dalførene Sigdal og Numedal.

« Prøv en trolsk jakt-opplevelse i Nøkkens rike »

Nyttig om jakt rundt Vegglifjell:

  • Søk på iNatur, der kan du få kjøpt jaktkort for både småviltjakt og storviltjakt for ulike fjellområder.
  • Les mer om småviltjakt i Trillemarka-Rollagsfjell her.
  • Norges Jeger- og Fiskerforbund har laget åtte jaktvettregler. Mens Fjellvettreglene skal forebygge ulykker til fjells, skal Jaktvettreglene forhindre ulykker under jakt og sørge for knirkefritt samkvem mellom jegere og vanlige friluftsfolk. Vi oppfordrer deg til å følge disse!