Om Vegglifjell

Vegglifjell er en sørøstlig utløper av naturperlen Hardangervidda, og et av høyfjellsområdene som ligger nærmest det sentrale Østlandet. Her leves friluftslivet året rundt.

På Vegglifjell veksler naturlandskapet sømløst fra lett kupert fjellskog med myrer og småvann, til høyfjell med utsikt mot Gaustatoppen og innover Nordens største nasjonalpark. Vegglifjell strekker seg over kommunene Rollag, Nore og Uvdal samt Tinn, og er et nært fjellområde med utspring fra den vesle bygda Veggli. Her ved foten av fjellet får du tak i det mest nødvendige for ditt hytteopphold.

Vegglifjell i vinterdrakt

Om vinteren kan du nyte nær 90 km med prepararte skiløyper i et velutviklet løypenett til Søre Vegglifjell. Ønsker du å stå alpint, tilbyr Vegglifjell Skisenter to familievennlige nedfarter, ny t-krokheis og fantastisk utsikt fra toppstasjonen. I tillegg er Vegglifjell populært for actionfylt kiting, toppturer på variert nivå og spektakulær stjernetitting.

Vegglifjell i sommerskrud

Under sommerhalvåret finner du kilometervis med oppmerkede stier og sykkeltraseer med varierende vanskelighetsgrad, rett utenfor hyttedøren. Hobbyfiskerne får fangst i flere idylliske fjellvann og turgåerne kan dyppe seg i badekulpene. Veggli Vertshus har utleie av dresin til bruk på den nedlagte Numedalsbanen. I tillegg ligger Langedrag Naturpark omtrent en times kjøretur unna, det samme gjør det populære Rjukanbadet.